aardappels

Zelf aardappelen telen

Heb jij een stuk grond over in je tuin waar je aardappels in kwijt kan? Begin dan zelf met het telen van aardappels. Het voordeel van het telen van aardappels is dat het ontzettend makkelijk is. Hoe meer ruimte je hebt, des te meer aardappels je kunt telen. Om dit zelf te doen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Uitlopers

De beste manier om aardappels te krijgen is door aardappels te gebruiken met uitlopers. Deze uitlopers krijg je wanneer je aardappels voor langere tijd laat liggen, waardoor er een soort kleinere plantjes uitgroeien. Op het moment dat dat gebeurt, is het tijd om deze te poten. Snij de aardappels in stukjes met de uitlopers eraan en poot deze in de grond. Probeer deze zo diep mogelijk in te graven, zodat er veel ruimte is voor nieuwe aardappelen. 

Aardappelplanten

Je zult merken dat de uitlopers van de aardappels – eenmaal in de grond – snel beginnen te groeien. Na een week kan je al een aardappelplant zien ontstaan. Zorg ervoor dat de aardappelplantjes niet te lang in een schaduw staan en geef deze voldoende water. Verder heb je er geen omkijken naar en is het wachten totdat je de aardappels kan telen. 

Het oogsten

De aardappelplanten kunnen erg groot worden, waardoor je al snel zou denken dat je de aardappels moet telen. We raden je aan om te wachten tot de planten geel worden, op dit moment zijn de aardappels namelijk het grootst. Op het moment dat dat zo is, dan is het tijd om ze te oogsten. Doe dit met je handen! Zo beschadig je namelijk de aardappels niet. 

Bewaren

Na het oogsten kan het zijn dat je enorm veel aardappelen hebt die je moet bewaren. Deze aardappelbewaring kun je het beste gekoeld doen door speciale koudetechniek. Op deze manier kun je nog voor lange tijd genieten van je oogst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *