Twee recepten voor lekkere koffie

Hou jij van koffie maar heb je eens zin in iets nieuws? Om eens extra uit te pakken met een lekkere, zoete koffie, hebben wij een aantal recepten op een rij gezet. Dus pak je koffiezetapparaat er alvast bij, want het wordt heerlijk genieten.

Let op: je hebt voor deze recepten wel een koffieautomaat nodig. Heb je deze niet? Dan kun je een koffiemachine kopen of oploskoffie gebruiken.

1. Oreo ijskoffie

Als eerste recept hebben we een overheerlijke Oreo ijskoffie uitgezocht. Deze koffie is ideaal als lekkere opfrisser op een warme zomerdag. En zeker als je van Oreo koekjes houdt, is dit recept perfect voor jou. Voor de koffie heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • Oreos (zoveel als je wilt, maar wij gaan uit van acht)
  • Volle melk
  • Koffie
  • Een ijsblokjesvorm

Let op: aangezien een deel van dit recept minimaal vier uur in de vriezer moet, is het handig om niet pas te beginnen als je de koffie wilt drinken. Start door de Oreos te breken tot kleine stukjes, en leg deze vervolgens verspreid in een ijsblokjesvorm (vul ongeveer 12 plaatsen, dus voor 12 ijsblokjes). Schenk vervolgens de vorm vol met volle melk tot alle ijsblokjes gevuld zijn, en leg de vorm daarna in de vriezer. Laat de ijsblokjes minimaal 4 uur in de vriezer liggen, zodat de blokjes goed kunnen bevriezen. Na deze 4 uur kun je de blokjes uit de vriezer halen en deze in een groot glas doen. Zet vervolgens een kop koffie, en giet deze bij de ijsblokjes. Wacht even met drinken, zodat de ijsblokjes lekker kunnen smelten en de koffie afgekoeld is.

koffie

2. Vanille latte macchiato

Het tweede recept is voor een vanille latte macchiato. Heb je zin in een lekkere zoete koffie en ben je helemaal weg van vanille ijs? Wacht dan niet langer, want deze koffie past perfect bij jou. De volgende dingen zijn nodig:

  • Een kop espresso
  • 125 milliliter melk
  • IJsblokjes (minimaal 4)
  • Een vleugje verse vanille of vanille suiker
  • Vanille ijs
  • Eventueel een siroop voor een extra smaakje (bijvoorbeeld karamel)

Pak een groot glas, en zet daar vervolgens een kop espresso in. Doe de melk tegelijkertijd in de melkopschuimer en laat dit een warme, stevige schuim worden. Doe de melk vervolgens bij de espresso, en voeg ook de vanille of vanillesuiker toe. Doe vervolgens de ijsblokjes in het glas en schep er een bolletje ijs bovenop. Eventueel kun je bovenop het ijs wat siroop schenken voor een extra smaakje. Wacht even tot het ijs wat gesmolten is en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *