Dit zijn noten die jij moet kopen

Misschien ben je al een enorme liefhebber van noten, maar de kans is ook aanwezig dat je ze eigenlijk niet zoveel eet. Er zijn meer dan genoeg redenen om ze wel te eten, want een groot deel van de noten is erg goed voor je. In dit artikel lees je alles over de positieve effecten van noten en daarnaast lees je ook een advies over welke noten jij het beste kunt kopen. Dit kun je uiteraard in de supermarkt doen, maar hier zijn ook speciaalzaken voor. Dit is waarom noten goed zijn voor jou.

Positieve effecten

Noten zijn om verschillende redenen gezond te noemen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen die per dag tien gram noten eten, gemiddeld langer leven. Hiernaast lag de kans op sterfte bij deze mensen 23(!) procent lager. Allereerst zitten er in noten veel vitaminen. Vitamine B en E komen het meeste voor. Vitamine B activeert de natuurlijke energie in het lichaam, waar vitamine E zorgt voor gezonde bloedvaten, organen en cellen. Naast de vitaminen die in noten zitten, kom je ook een boel ijzer tegen. Door ijzer maak je hemoglobine aan. Hemoglobine is een onderdeel van rode bloedcellen. Ook is ijzer goed voor de werking van ons afweersysteem. Tot slot is een goede reden om noten te eten de hoeveelheid goede vetten die er in zitten. Deze vetten zijn enkelvoudige of meervoudig onverzadigde vetten. Het eten van noten zorgt voor een lager cholesterolgehalte en lijkt beschermend te werken tegen hart- en vaatziekten. 

Welke noten?

Het is nu wel redelijk duidelijk waarom het verstandig is om noten te eten. Zoals gezegd hebben noten heel veel goeds in zich en het is dus ook zeker aan te raden om deze peulvrucht op dagelijks te eten. Nu je weet waarom het zo verstandig is om noten te eten, is het de vraag welke noten voor jou het beste zijn. Uiteraard heeft elke soort noot bepaalde goede en slechte eigenschappen. Wanneer je voor de schappen in de supermarkt staat, is het aan te raden om eigenlijk alleen te kijken naar de ongebrande en ongezouten varianten, deze zijn het meest gezond. In een rijtje zijn dit de meest gezonde noten:

  • Amandelen
  • Baru noten
  • Cashewnoten
  • Hazelnoten
  • Macadamia noten
  • Paranoten
  • Pecannoten
  • Pinda’s
  • Pistachenoten
  • Walnoten

Nu je weet welke noten het gezondst zijn en je dus het beste kunt kiezen kun je gaan kijken waar je dit wil doen. Wil je bijvoorbeeld walnoten kopen of hazelnoten gaan eten, kijk dan zowel bij je lokale supermarkt of op een markt of in een speciaalzaak. Vergelijk bepaalde noten met elkaar en geniet op deze manier van het verantwoorde, gezonde eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *