Catering Horst

De foodmarkt

Op een foodmarkt kan je aardig wat producten vinden die je in een gewone winkel niet vindt of ze zijn veel te duur. Bij een foodmarkt denk je misschien meteen aan de food hall in Amsterdam of markthal in Rotterdam maar er zijn ook genoeg foodmarkten die je online kan vinden. Op deze manier hoef je niet helemaal naar een bepaalde plek toe te gaan om jouw producten te vinden maar kun je ze gewoon online bestellen. Op foodmarkten verkopen ze ook vaak buitenlands eten die je niet zomaar in een normale supermarkt kan vinden voor een niet al te dure prijs, perfect om een keer uit te proberen.

producten van de foodmarkt

Een foodmarkt heeft veel producten, ook zijn er veel verse producten zoals groenten, fruit en kruiden. Sommige foodmarkten hebben misschien meer of minder verse producten. Veel foodmarkten hebben vaak nogal wat Aziatische producten zoals de kruiden, als je zelf wel een op een foodmarkt bent geweest zal je dit vast wel hebben gezien. Koelproducten, diepvriesproducten en houdbare producten kun je er ook vinden. Heel af en toe is zijn er ook non-food producten te verkrijgen zoals decoratie artikelen, voornamelijk bij online foodmarkten is dit te vinden. Wat niet zo vaak te vinden is zijn lifestyle producten.

Garnalen kopen

Garnalen soorten zijn er genoeg; kleine, grote ze verschillen voornamelijk in de lengte, sommige zijn maar 8 cm terwijl de andere weer 10 tot 25 cm zijn. De ene houdt meer van kleine garnalen en de andere meer van grote garnalen. Je hebt vast wel eens van black tiger garnalen gehoord, deze worden vaak in cocktails gebruikt. Black tiger garnalen kopen kan soms best duur zijn en soms heb je dan niet eens lekkere. Op een foodmarkt weet je dat het wel de goede zijn en je kan meteen een paar kilo kopen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere garnalen. 

Kokosmelk

Kokosmelk kan je in veel gerechten toevoegen en het zit daarom ook in veel gerechten, ook in gerechten waarvan je het niet wist. Kokosmelk wordt vaak gebruikt in hartige en zoete recepten maar ook in hoofdgerechten. De smaak van kokosmelk verschilt enorm zo heb je ook nagemaakte en natuurlijk wil je de echte kokosmelk. Er zijn veel soorten kokosmelk die je kan kopen, zo is aroy-d kokosmelk de bekendste die wordt gebruikt. Kokosmelk is te verkrijgen in blikken en pakken. Of je het uit een blik of pak drinkt is niet hetzelfde, op de verpakkingen staat altijd wat het verschil is en kan je zien wat jij het lekkerste vindt.

Koffie

Niet iedereen houdt van koffie, het kan ook zijn dat je juist alleen de koffie die al gemalen lekker vindt of juist de verse bonen die je zelf moet fijnmalen. Op de pakken staat vaak een percentage en soms 2 of meer, zo zie je of er meerdere koffiesoorten erin zitten en hoeveel procent van dat soort erin zit. Over het algemeen is koffie vrij bitter van smaak maar ook dit kan verschillen in het merk en of je zelf bonen fijn maalt of een pak met al gemalen koffie koopt. Soms kun je koffie kopen met een smaakje zoals hazelnoot of chocolade. Er zijn veel verschillende merken zo heb je lavazza Oro, Gran Maestro en nog veel meer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *