basissaus pizza

De beste pizzasaus maak je toch echt zelf

Met z’n allen consumeren we al jarenlang pizza’s en we hebben ontdekt dat niet elke pizzasaus hetzelfde is. Sommige zijn gewoon helemaal niet lekker en dan hebben we het niet alleen over thuisbezorging, maar ook die uit de winkel. Het lekkerste is je eigen recept voor een basissaus pizza. Om dit te maken hoef je geen ingrediënten te importeren uit Italië, om daarna drie dagen te moeten worstelen achter een fornuis.

Iedereen zal deze basissaus pizza een succes vinden en wanneer je haast hebt kun je hem zelfs in 5 minuten bereiden. Maar besteed je er iets meer tijd aan door het even te laten sudderen zul je merken dat de smaak alleen maar beter wordt. Wanneer je de smaak hiervan te pakken hebt wil je nooit meer pizzasaus uit de winkel.

basissaus pizza

Wat heb je nodig?

Oefening baart kunst en met dit perfecte recept maak je heerlijke zelfgemaakte pizzasaus. De pizzasaus zelf is gebaseerd op een basis van tomatenpuree, tomatensaus en een aantal basisingrediënten. Dit is wat je in huis moet hebben:

  • Boter

  • 1 teen knoflook

  • Olijfolie

  • 1 ui

  • Gedroogde rode pepervlokken

  • Verse oregano en basilicum

  • 400 gram gepelde gepureerde tomaten(mag ook uit blik)

  • Tomatenpuree

  • Geraspte Parmezaanse kaas

  • ½ eetlepel bruine suiker

  • Zout en peper

  • Water

Bereiding:

Doe een beetje boter en olijfolie in een braadpan en verwarm deze. Voeg hieraan toe de gesnipperde ui, geperste of gesneden knoflook, oregano, basilicum en rode peper vlokken. Verhit dit alles zodat de smaak goed naar voren komt. Wees voorzichtig met de rode peper, teveel kan het te pittig maken. Dan is het een kwestie van tomaten, tomatenpuree, suiker en water erbij te doen. Het water is om de saus een beetje te verzachten.

Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Maak daarna de saus af met geraspte Parmezaan. Je zult merken dat dit echt het verschil zal maken in een zelfgemaakte basissaus pizza. Hierna wil je nooit meer pizzasaus uit de winkel. Breng de saus lichtjes aan de kook voor direct gebruik of laat deze 1 tot 2 uur door sudderen, zodat de saus nog meer smaak krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *