België: Voor iedereen wat wils!

Scenario: Je zoekt een goede plek voor een toffe dag uit. Waar ga je heen? Brussel? Antwerpen? Luik? Alle drie? Wat zijn de beste plekjes in ons Koninkrijk voor een lekker hapje eten, of een goede avond uit? Waar heb je de beste bezienswaardigheden, en wat (behalve de friet en wafels, natuurlijk) mag je echt niet missen? Wees gerust, zoek niet verder, want hier lees je al het leuks dat je kan doen in België!

Eten & drinken

Eerst even een van de belangrijkste redenen waarom iedereen naar België zou moeten komen: ons eten en drinken. In zo’n beetje elke grote stad (en elke kleinere stad, laten we eerlijk zijn) vindt je wel de overheerlijke delicatessen die België rijk is. Waar heb ik het precies over? Belgische chocolade, bijvoorbeeld. Steden in België verkopen de lekkerste, fijnste chocolade die ik ooit geproefd heb, en ze maken er ook echt een kunst van. Allerlei verschillende vormen en ideeën worden verwerkt in deze chocoladekunst. Dan zijn er natuurlijk ook nog de Belgische wafels, de Belgische friet, en een wijd assortiment aan lokaal gebrouwen bier. Proost en smakelijk!

Oh, de historie!

Voor de geschiedenisliefhebbers onder ons is een bezoekje aan Brussel het zeker waard. Hier zijn enorm veel historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijke Paleis, het Stadhuis, de Grote Markt, en veel meer. Ook zijn er musea en kunstexposities om je ogen bij uit te kijken. Brussel is een stad vol geschiedenis en cultuur, en het is te merken in elke straat waar je loopt.

Nog even stappen?

Voor zij onder ons die een dagje uit graag afsluiten (of beginnen) met een lekker drankje en een leuke avond stappen, is eigenlijk elke stad in België wel een goede bestemming. Gent is een studentenstad, en dit beloofd dus veel goede sfeer en kroegen. Er zijn verschillende gebieden, waaronder de Oude Beestenmarkt, de Vlasmarkt en de Overpoort. Ook is er in Gent een bar waar je een van je schoenen in moet leveren om uit een speciaal, laarsvormig glas te mogen drinken. Misschien een goede manier om je avond te beginnen en/of af te sluiten. Uiteraard, drink met mate en wees altijd voorzichtig. (Eventuele hulp voor alcohol of drugsverslaving is altijd te vinden)

Als je hiervoor nog niet overtuigd was over een bezoek naar België, hoop ik dat je dat nu wel bent! Kom naar hier voor het heerlijke eten en drinken, het bloeiende nachtleven en de vele historische bezienswaardigheden! Kom, allemaal, naar België! Vlug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *